Historie

Historie Auto Wijma

Autowijma is een familiebedrijf en is nu in handen van de 4e generatie Wijma. AutoWijma is vanaf 1931 gevestigd en ingeschreven in Leeuwarden, daarvoor was het bedrijf al actief in Heerenveen, vermeldingen van 1912 van een rijwielkleinhandel zijn bekend.

Van Indian Motors dealer naar Ford dealer en later Skoda dealer is er na de Oorlogstijd geen dealer schap meer aangegaan, dit omdat er destijds al ervaring is opgedaan met dezelfde problematiek waar huidige dealers nog steeds mee te maken hebben. Namelijk de vele overhead kosten verhogende verplichtingen, destijds was er bij ons al de visie dat we de kwaliteit van een dealer kunnen leveren tegen lagere kosten.

In de 70 en 80 er jaren is ons bedrijf erg gegroeid door uitbreiding van onze ambulancediensten, een tak van het bedrijf waar voor de oorlog mee gestart was. Mijn vader Minze Wijma heeft dit in die tijden uitgebreid tot de grootste ambulancevervoerder van Friesland. Waarna we de Ambulancediensten in 2003 verkochten aan Kijlstra ambulancediensten.. 

Na de verkoop van de ambulancediensten zijn we verder doorgegaan in de autobranche waar mijn hart ligt , opgegroeid met het Italiaanse autovirus hebben we ons specialisme op het gebied van Italiaanse auto’s verder uitgebreid. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een servicegericht bedrijf met een team van hoog opgeleide en erg bekwame vakmensen. En daarbij onderhand de grootste specialist van Italiaanse auto’s in Noord Nederland.

Maar ook andere merken auto’s zijn van harte welkom, door onze vakmensen, die ook veel ervaring hebben in andere merken, zijn we van alle merken thuis. Vandaar ook onze keus voor James Autoservice zodat we zowel de zakelijke (leaseauto’s) als ook de particuliere automobilist van dienst kunnen zijn. Ook zijn we sinds 2016 Trekhaakcentrum geworden en monteren dagelijks trekhaken, de prijsstelling en kwaliteit van Trekhaakcentrum is een goede aanvulling op ons bedrijf, zodat we een full servicepakket aan kunnen bieden aan onze klanten.

Graag nodig ik u van harte uit om eens een bezoek te brengen aan ons bedrijf.
U bent van harte welkom!

Copyright Auto Wijma 2019 || Algemene Voorwaarden | Privacy | Disclaimer | Cookies