Autowijma is specialist in

contact

Puur Italiaans Rijplezier

Abarth 11 stedentoch, 24 25 en 26 aprilAutogarage BUGA-AUTO uit Antwerpen organiseert op 25 en 26 april 2015 voor de vijfde keer een buitenlandse reis voor zijn klanten. Naar jaarlijkse gewoonte wordt dit een feest voor elke ABARTH liefhebber. BUGA-AUTO, met als drijvende kracht Johan Lambrechts, is in 2008 gestart met het merk Abarth, en was daarmee de allereerste officiële Abarth dealer in België

Niet alleen de deelnemers, maar ook de toeschouwers zullen genieten van het leuke spektakel van kleine auto’s met een hoog aaibaarheids gevoel, in een stoer jasje op brede banden.

Er hebben zich 40 teams aangemeld om deel te nemen aan het bezoek van één van de mooiste provincies uit de Nederlanden.  Als Vertrekpunt voor dit evenement, door het mooie Friesland,  werd gekozen voor het prachtige  Van Der Valk Hotel te Sneek. De rit wordt in twee dagen gereden. Op zaterdag 25 april de bovenste lus van 170 km via Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward en terug naar Sneek. Op zondag 26 april de onderste lus, via IJlst, Workum, Hindeloopen, Stavoren, Sloten naar de finish in Sneek 

In Leeuwarden zal het evenement Auto Wijma aan het Vrijheidsplein aandoen, Auto Wijma is behalve Fiat, Alfa Romeo en Lancia specialist, ook het adres voor het onderhoud van Abarth, Maserati en Ferrari. Geen wonder dat ze ons met open armen willen ontvangen!

Zoals gezegd zullen er 40 Fiat ABARTH deelnemen aan dit evenement.  Als basis gebruikt ABARTH de FIAT 500 en de PUNTO. Carlo ABARTH was in de jaren 50 tot 80 een hooggewaardeerd tuner uit Turijn.  Met zijn deskundigheid haalde hij tal van records met beperkte ingrepen op bestaande wagens. Hij gebruikte voornamelijk FIAT, maar o.a. ook SIMCA, LANCIA, PORSCHE enz.  In de jaren ’50 tot ’80 heeft ABARTH met de 131 ABARTH en de 124 Spider ABARTH een groot aantal rally’s gewonnen. Een concurrent waar iedereen in de rally wereld naar opkeek.

Aan de rit zullen alle verschillende modellen op de FIAT 500 en PUNTO basis aanwezig zijn.  De 500 weegt een kleine 900 kg. en kreeg al naar gelang de uitvoering een motor met 135 tot 180 pk.  Sommige kregen extra vermogen  en gaan tot over de 200 pk.  Deze kleine vinnige auto’s halen in een recordtempo  van 6 à 7 seconden 100 Km/u  en halen een top snelheid van 220 à 230  km per uur. 

U zult kunnen genieten van onder andere de zeer zeldzame TRIBUTTO FERRARI  180 pk, de EDITIONE MASERATI 180 pk,  595 TURISMO en 595 COMPETITIONE 160 pk.  En natuurlijk de meer standaard ABARTH, zowel in gesloten als cabrio versie.

Dit bericht is geplaatst op 21 april 2015 door Tussendoor | Er zijn momenteel nog geen reacties, wees de eerste!

Reacties op Abarth elfstedentocht 24, 25 en 26 april

Puur Italiaans Rijplezier